VOEDSELBANK HARDERWIJK

Met de opbrengst van dit evenement ondersteunen we de Voedselbank in Harderwijk. De bestelauto waar de verschillende gezinnen mee worden bezocht maar waar de pakketten voedsel bij supermarkten mee worden opgehaald is aan vervanging toe. Bij voorkeur wordt deze vervangen door een nieuwe elektrische bus, om de brandstofkosten te besparen en een bijdrage te leveren aan de energietransitie.
 De Voedselbank is een organisatie die mensen in een financiële noodsituatie een steuntje in de rug biedt en verspilling van voedsel wil tegengaan.
Iedere week worden er een circa 200 voedselpakketten (01-23) gevuld met producten voor zo’n 530 volwassenen en 260 kinderen in Harderwijk, Ermelo en Putten. De Voedselbank heeft iedere week producten nodig, zoals brood, rijst, suiker, broodbeleg, alle soorten groenten en aardappels, melkproducten, enz.
Bedrijven en supermarkten doneren hun overschotten, scholen, kerken en organisaties verzamelen producten en zo bieden we met elkaar hulp aan gezinnen die in financiële nood verkeren.
Bijna 1 miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. De vrijwilligers bij de voedselbanken delen elke week eten uit aan mensen die dat tijdelijk hard nodig hebben. Bedrijven, instellingen, overheden en particulieren helpen met geld, voedsel en diensten. Help jij ook mee?
Een voedselpakket krijg je niet zomaar. Iedereen die zich aanmeldt, krijgt bezoek van een vrijwilliger van De Voedselbank om de financiële situatie te bespreken. Wanneer de aanvrager niet aan de criteria voldoet, komt hij niet in aanmerking voor een pakket.
De Voedselbank werkt uitsluitend met vrijwilligers, die het voedsel ophalen, sorteren en wegzetten, klaarzetten en uitdelen. Ook vrijwilligers van De Voedselbank gaan bij mensen op bezoek voor de intake.