Rotary is één van de weinige organisaties waarvan over de gehele wereld leden wonen. Altijd zijn de leden actief voor hulp en service aan derden!  Rotary kent geen landenstructuur, maar een redelijk platte wereldwijde organisatie met districten en clubs. In totaal zijn er ongeveer 16.000 Rotarians in Nederland, verdeeld over circa 500 clubs. 

Doel Rotary
De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in haar lijfspreuk ‘Service above Self’. Bij Rotary doen we dat actief en maken we dat samen zichtbaar. Wij zijn People of Action. Iets van jezelf geven, dienstbaar zijn. Niet alleen door het mede opzetten van lokale en wereldomvattende fundraisingprojecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak)kennis.  Lees meer

Rotary in Nederland

Rotary leden zetten zich in om vanuit een gedeelde passie en betrokkenheid, het welzijn van mensen overal in de wereld te verbeteren. Samen met andere serviceclubs realiseren Rotarians internationale projecten om de grootste uitdagingen van onze tijd aan te pakken. Lid zijn van Rotary verrijkt je leven: je helpt actief mee om het verschil te maken en je sluit vriendschappen voor het leven.

Rotary Harderwijk

Rotaryclub Harderwijk bestaat inmiddels bijna 100 jaar. De club houdt haar wekelijkse bijeenkomsten in Hotel Baars in Harderwijk op woensdag tussen 17.30 en 19.30 uur. De meeste bekendheid heeft Rotary Harderwijk verkregen door de georganiseerde Christmas Carol op de Vischmarkt in Harderwijk. Deze activiteit werd georganiseerd tussen 2008 en 2012. Honderden mensen bezochten dit spectakel en met de opbrengst ervan kon de Rotary jaarlijks weer verschillende projecten ondersteunen.
Maar zo is ook het Sciencecafé ontstaan bij Rotary Harderwijk, hebben we de Santarun diverse keren georganiseerd etc. Rotary Harderwijk draagt ook haar steentje bij aan de samenleving, dichtbij en ver weg.

 

Het organiserend team:
Frans Aartsen
Pieter Buis
Petra de Fluiter
Alex Mietes
Roelof Potters
Maike te Riele
Wim Sederel